Personal, nu mănânc carne, lapte şi consum foarte puţine lactate, ouă, pâine albă sau alte lucruri pline de E-uri cu cu care din păcate suntem obişnuiţi.
Am început aceste schimbări în alimentaţi acum 7 ani de zile şi de atunci mă simt mult mai bine
şi lucru care îmi place cel mai mult e că m-am apropiat mai tare de bucătărie !
Îmi place foarte mult să gătesc şi îmi plac foarte mult ingredientele proaspete şi cât se poate de sănătoase.
Duminica-n bucate reprezintă o serie de postări ( una pe săptămâna, duminica preferabil :D ) în care o să prezint reţetele preferate şi verificate de mine.
Sunt mare fană paste (pesto, guacamole, pateuri, etc),
iar când am găsit mazare galbenă uscată nu am rezistat să o transform în pateu.
Pateu din mazăre galbenă
Ai nevoie de:
- 2 căni mazăre galbenă
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 ardei iute
- sare, piper
- ulei de măsline, lămâie
- o mănă de frunze proaspete de busuic
- apă
Mod de preparare:
După ce a fost lăsată la înmuiat, între 6-12 ore, mazărea se fierbe până când pare a fi destul de moale pentru a fi transformată în pastă. Înainte de a o utiliza las-o puţin să se răcească.
Pune într-un bol mazărea, apoi adaugă şi restul îngredientelor. Eu folosesc capul de pireu de la blender pentru a face pasta.
Dacă ţi se pare că e prea gros, adaugă apă până atinge consistenţă dorită.
Se serveşte pe pâine ( eu folosesc pâine uscată din seminţe de secară şi susan ).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu